Een stap dichterbij efficiëntie met beheer op afstand

PST_IBMiHet beheer van uw IBM i-systemen kan een intensieve taak zijn voor u en uw technische medewerkers. Het 24 uur per dag, zeven dagen per week monitoren en onderhouden hiervan vergt tijd, geld en dag en nacht beschikbaarheid van uw personeel. IBM i levert bovendien een uitstekend maar ingewikkeld systeem: het vraagt veel specialistische kennis en ervaring om dit systeem te onderhouden. Het uitbesteden van uw IBM i-systeembeheer aan een derde partij kan uw bedrijf hierin ontlasten. Door nieuwe technologieën heeft het beheer op afstand een grote efficiëntieslag gemaakt. En niet onbelangrijk: het is financieel gezien aantrekkelijker geworden om het onderhoud uit handen te geven. In deze blog leest u hoe beheer op afstand van uw IBM i-systemen u enkele aantrekkelijke voordelen oplevert.

24/7 systeembewaking

Wanneer u het systeembeheer volledig in eigen hand houdt, dient uw IT-personeel ook buiten kantooruren beschikbaar te zijn om foutmeldingen op te lossen en eventuele downtime van uw digitale infrastructuur te voorkomen. Zo niet, dan zet u de continuïteit van uw IT op het spel. Hiervoor heeft u meerdere systeembeheerders nodig die ook in de nacht en in weekenden beschikbaar zijn. Vakanties of ziekteverzuim van uw personeel maken dit proces er niet makkelijker op. En laten we eerlijk zijn: u zit er waarschijnlijk niet op te wachten om vanaf uw vakantieadres uw collega’s te instrueren. Wanneer u het beheer van uw IBM i uitbesteedt aan een gespecialiseerde partij die 24 uur per dag en zeven dagen per week uw systeem bewaakt, reduceert u de downtime tot een nulpunt. En daar komen niet eens extra personeelskosten bij kijken.

Efficiëntie

Het bewaken van uw IBM i-systemen is waarschijnlijk niet de meest favoriete klus van uw IT-medewerkers. Het blussen van kleine systeembrandjes zit het uitvoeren van andere, meer constructieve werkzaamheden vaak in de weg. Bij het uitbesteden van het beheer kunnen uw IT-medewerkers zich efficiënter inzetten door zich te focussen op de taken die zij echt belangrijk vinden. Daarbij kunt u denken aan applicatiebeheer en -ontwikkeling, of het zo efficiënt mogelijk inrichten van uw IT. Zo kan uw technische personeel zich inzetten voor het ondersteunen van uw producten en diensten, en bijdragen aan een succesvolle toekomst van uw bedrijf.

Technische kennis

Het IBM i-systeem is een sterk en betrouwbaar besturingssysteem, maar vrij specialistisch en ingewikkeld. Om het te kunnen doorgronden is uitgebreide kennis en jarenlange ervaring nodig. In het bijscholen van uw personeel gaat daarbij ook weer kostbare tijd zitten. Bij beheer op afstand laat u het onderhoud over aan een gespecialiseerde partij, die deze expertise al jaren in huis heeft. Zo is uw systeem in de juiste handen en reduceert u zelfs de kans op menselijke fouten.

Veilig werken met back-ups

Met IBM i-beheer op afstand worden er volgens een door u aangegeven retentieschema uitgebreide back-ups gemaakt van uw systemen. Van het volledige systeem wordt twee keer per jaar een SAVSYS gemaakt, die bij een eventuele crash alleen maar even teruggezet hoeft te worden. Indien 100 procent beschikbaarheid van uw systemen een noodzaak is, kunt u ervoor kiezen om bij calamiteiten over te schakelen op het datacenter van uw externe beheerder.

Bepaal wat u nodig heeft

Samen met uw vaste aanspreekpunt stelt u de Service Level Agreement op: hierin bepaalt u precies wat er u van uw externe beheerder verwacht in het beheer. U kunt ervoor kiezen om uw systemen alleen te laten monitoren, maar u kunt het palet ook uitbreiden met bijvoorbeeld back-up support, PTF-onderhoud, OS-onderhoud en systeemopschoning.

Eenvoudig op te starten met PST Remote Beheer

Wanneer u kiest voor PST is het insourcen van uw remote IBM i-beheer binnen no-time geregeld. Er wordt dan een zogenaamde PIM-box (PST Infrastructure Monitoring) in uw systeem geïmplementeerd. Dit is een appliance waar de monitoringsoftware al vooraf op geïnstalleerd is. Binnen een paar uur is uw systeem op afstand in beheer. Zo kan PST uw systeem van buitenaf monitoren, processen automatiseren en configureren. Door deze handige technologie wordt het remote beheer van uw systemen snel en efficiënt opgestart.

PST bezit jarenlange kennis en ervaring als het om IBM i-systeembeheer gaat. U kiest de mate waarin u ontzorgd wilt worden. Of u nu alleen uw systemen laat monitoren of voor volledig onderhoud en configuratie kiest: samen met PST brengt u uw IBM i-vraagstukken tot een goed einde.

Heeft u tijdens uw vakantie aan troubleshooting moeten doen?

Ga de volgende keer wél onbezorgd op vakantie!