Even voorstellen, maar dan anders

bedrijfspresentatieHoevaak zegt iemand niet, ‘maak dat nou eens op één A4’tje duidelijk’. En hoevaak heb je op dat moment niet 1, maar wel 5 of 10 A4’tjes? En als je het dan probeert, dan is het meestal weer niet pakkend genoeg. Zo wordt er heel wat aangemodderd. Velen denken nou eenmaal dat ze heus wel zelf een tekstje kunnen schrijven of een presentatie kunnen maken. Maar dat is echt een vak apart. Hoe zet je nou een pakkende boodschap zo neer, dat mensen óf jou, óf jouw bedrijf, óf jouw boodschap onthouden? En het liefst natuurlijk alle drie.

presentatieDat probleem had mijn collega ook. En hij heeft onze gehele bedrijfspresentatie op 1 A4’tje geplaatst of zoals wij het gebruiken op 1 Microsoft powerpoint slide of 1 Apple’s Keynote slide. Briljant!

Regel 1: “Ik ben PST Business Services, opgericht in 1990 met inmiddels ruim 200 klanten, die zich voornamelijk in de finaciële branche en de retail bevinden. Wij werken met 100% gecertificeerde consultants en hebben dit jaar een nieuw pand betrokken dat past bij onze ambitie en groeistrategie”.

Regel 2: “Onze focus ligt op de continuïteit en beschikbaarheid van bedrijfsprocessen, die wij ongeacht de complexiteit daarvan via onze managed services voor u kunnen beheren”.

Regel 3: “PST houdt rekening met uw groeiambitie, is innovatief en effectief, waakt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook als uw processen continu veranderen brengen wij het beheer en de controle in balans brengen met uw eisen, terwijl de kosten worden verlaagd”.  

Regel 4: “Uw onderliggende ICT is geen probleem, hoe complex het netwerk ook is, onze oplossingen zijn schaalbaar en flexibel en zorgen altijd voor beschikbaarheid, dus continuïteit’.

Regel 5: “Wij werken met u samen en bieden oplossingen die luisteren naar de namen Business Service & Process Management, Business Activity Monitoring, Network monitoring en capacity planning ongeacht of u werkt via uw eigen servers of vanuit de cloud en als u een single point of failure hebt, dan bieden wij u daarvoor een high availability oplossing”.

Regel 6: “PST brengt haar oplossingen op de markt via het ware, care en share concept, met 24×7 support en beheer. Ware betekent dat u de nodige software en hardware koopt en al dan niet samen met ons zorgt voor de implementatie. Met care koopt u ook, maar implementeren en beheren wij alles voor u. Met share koopt u niets, maar sluit u een abonnement af voor een bepaalde periode op uw specifieke eindoplossing die wij voor u bouwen”.

Ik heb de presentatie op deze wijze inmiddels tientallen keren gegeven en het werkt! Het maakt niet eens veel uit of je het verhaal in 1 minuut of in 10 minuten presenteert. Mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld. Luisteraars onthouden de boodschap veel beter, ze onthouden de bedrijfsnaam en ook wie je bent. Maar ze onthouden vooral die enige, echte one page presentation. Én ze praten er positief over. Dat is pas top!

En dat volgens iedereen die het meemaakt PST Business Services tot nu toe het enige bedrijf is dat zo presenteert, is natuurlijk ook top. Innovatie en aanwezig zijn in de frontlinie verwacht men van ons.