K3 in Barcelona

Barcelona, IT monitoringHet was mistig op maandagochtend 7 oktober. Terwijl we normaal gesproken vanuit Tiel in een uurtje naar Schiphol rijden, deden we er die ochtend bijna 2 uur over. Nederlands breedste, lege doch langzaamste snelweg, was nu volledig dichtgeslibd. Slechts een kwartier voor vertrek parkeerden we eindelijk de auto. Rennen had geen zin meer. De vlucht vertrok op tijd.

Eenmaal door de security check, waar het deze keer verbazingwekkend rustig was, zagen we ‘gate closing’ staan. Niet ‘closed’? Dan tegen beter weten in toch nog maar even stevig doorlopen, hoewel het inmiddels 5 minuten voorbij de vertrektijd is. De lege wachtruimte bij de gate doet ons nog meer vermoeden wat wij al vrezen, totdat de vriendelijke dame achter de balie ons maant om door te lopen. Een minuut later staan we in de slurf en hebben we onze vlucht dan toch nog gehaald. Een nieuwe variant van JIT, want dit was echt SJIT, ‘seriously just in time’.

De aankomst in Barcelona, de ontmoeting met alle bekenden van Tango/04 Computing Group, het voelt allemaal als een warm bad. Wij komen hier 22 jaar en iedere keer weer is het enthousiasme over en weer groot. De samenwerking is al die tijd dan ook prima, maar mag gerust groots worden genoemd. Iets waar we trots op zijn.

Tango/04’s CEO, Raúl Christian Aguirre, opent de 2013 World Wide Business Partner Meeting in zijn typische stijl en met zijn immer grappige Argentijnse tongval. Zijn grap dat hij als Spanjaard ons van de voetbal wereldtitel heeft afgehouden en dat hij als Argentijn ons Maxima heeft gegeven, blijft deze keer uit. Maar zoals gewoonlijk loopt hij wel de hele tijd van links naar rechts over het podium. Die onrust staat in schril contrast met de rust die hij uitstraalt als hij het over zijn visie heeft.

Visie
Tango/04’s allereerste product, dat Raúl nog persoonlijk heeft ontwikkeld, heet VISUAL Debugger, Het draaide om VISUAL, visualisatie! En dat is nu, ruim 20 jaar later, iets waar alle IT bedrijven mee bezig zijn. Overal zie je dashboards, iPads en smart phones. Iedereen wil visualisatie, eenvoud en transparantie van producten, oplossingen en diensten. Die visie had Raúl toen al. Daar waren wij toen al mee bezig.
Gelukkig of juist vanzelfsprekend wordt dat ook door autoriteiten zoals het Gartner Instituut opgemerkt. Tango/04 is de enige (!) leverancier waarvan een business & IT monitoring oplossing met 2 hoofdfuncties in één Magic Quadrant is opgenomen. Namelijk voor Business Service Management én voor Security. Nu ga ik hier niet uitleggen wat BSM en Security betekent als functie of oplossing in een business & IT monitoring package. Neem van mij aan dat het echt wel betekenisvol is als jouw product, VISUAL Message Center, in die  functiegebieden door Gartner in de gaten wordt gehouden en met andere grote leveranciers wordt vergeleken.

Toch blijft VISUAL Message Center voor velen een technische business & IT monitoring oplossing. Die strijd is niet aangegaan in de vorm van ellenlange uitleg. Nee, die strijd is aangegaan door middel van de doorvoering van alweer een unieke verandering. Aan VISUAL Message Center is business kennis toegevoegd. Er zijn Knowledge Modules of Kennis Modulen ontwikkeld.

Kennis Modulen
Business Knowledge modulen kunnen sneller worden geïmplementeerd voor specifieke business doeleinden, zoals het monitoren van applicaties of complete business services of bedrijfsprocessen. Ze bieden snellere oplossingen en dus een betere return on investment.
Ik heb het dan over de Online Business Service Knowledge Module, de Security Knowledge Module en de iSeries Knowledge Module. Maar de mooiste Kennis Module is de Online Business Services Knowledge Module.

Pure state-of-the-art technologie dat is omgezet in kant een klare kennis, geleverd in een pakketje. Een module, super snel te implementeren, voor de 7×24 real-time controle én informatievoorziening van bijvoorbeeld online bestellingen, online ticket centers, online leningen, online verzekeringen, online informatie, online offertes, et cetera. Prachtig!

Ik moest het natuurlijk nog wel even zien… maar daar moest ik nog een dag op wachten. Time flies when you’re having fun, niet waar. ’s Avonds hebben we lekker gegeten, hoe kan het ook anders in Barcelona, en natuurlijk nog lang aan de bar geborreld. Heerlijk ontspannen.

De verwachting voor de volgende dag was hoog. Na het bespreken van een business case, een bedrijf dat online leningen (voor auto’s, meubelen,…retail) verstrekt, moest een eenvoudige tabel worden ingevuld. Wie zijn de Business Consumers (consumenten en bedrijven), wat zijn de  Delivery Channels (een online portal en een telefonische service desk), welke Business Functions worden gebruikt (leningen offreren, leningen afsluiten en lening informatie verstrekken) en tot slot wat zijn de eventuele External Services (in dit geval het real-time laten uitvoeren van een credit check voordat de lening wordt afgesloten). Klaar! Niet moeilijk dus. Laat maar zien.

In slechts enkele minuten is de tabel ingevuld in de VISUAL Message Center Online Business Services Knowledge Module. Dan klikken we hier en daar op enter of submit en BAM!!! Alles zit er in één keer in. Ik zie direct Business Services Dashboards op mijn scherm, KPI’s die ik heb opgegeven staan er bij vermeld, SLA overzichten worden getoond, business impact gegevens zijn direct zichtbaar, de applicatie status is meteen helder, alarm notificaties zoals e-mail, stoplichten en SMS werken, et cetera. Verbluffend! Zeer overtuigend!

Ik daag iedere relatie uit om óns uit te dagen een online service super snel en vakkundig te monitoren en er real-time informatie over te presenteren op heldere dashboards. Compleet met KPI’s, alarmering, rapportage, et cetera.

De wereld van K3
Kennis Modulen is de weg voorwaarts. Zoveel is duidelijk. Alle aanwezige kennis wordt in een module gestopt. De klant hoeft slechts een simpele invuloefening te doorlopen om zijn of haar keuzes kenbaar te maken. Monitoring, controle en natuurlijk visualisatie ten top!
Zo heb ik met veel belangstelling ook gekeken naar de Security Knowledge Module. Met wederom een simpele invuloefening wordt wederom in één keer (!) security monitoring geïmplementeerd voor Windows, Linux, AIX, iSeries, VM, SQL,… én applicaties zoals SWIFT, BizzTalk en MEP. Super!

Het lijkt op de simpele wereld van K3, de waanzinnig populaire meidengroep voor jonge kinderen die al jaren volle zalen trekt en waar ik als rechtschapen ouder natuurlijk met mijn kids voor in de rij heb gestaan. Alleen bestaat onze K3 uit Kies, Klik en Klaar.

Ik daag opnieuw iedere relatie uit om óns uit te dagen security monitoring super snel te implementeren en er real-time informatie over te presenteren op heldere dashboards. Compleet met KPI’s, alarmering, rapportage, et cetera.

Oef, dat worden heel wat uitdagingen met al die Knowledge Modules. Of niet? Valt vast mee.
K3, denk ik dan. Kies, Klik en Klaar.