Monitoren, High Availability en beheer… Maar dan anders

MONITOREN, HIGH AVAILABILITY EN BEHEERHet leven is een groot avontuur, maar als je ook nog eens avontuurlijk bent ingesteld dan wordt het allemaal net ietsje anders. Ooit gehoord van de Parijs Dakar rally? Vast wel. Hoewel deze woestijn race al jaren niet meer wordt verreden tussen Parijs en Dakar is de rally nog steeds springlevend. Dit jaar liep het traject dwars door Argentinië.

Maar heeft u wel eens gehoord van de Amsterdam Dakar Challenge?

Bij PST doen we zaken vaak net even anders. Mijn collega, Cameron Galloway, is een veelzijdig ‘mannetje’ en ook hij doet veel dingen net even anders dan anderen. Uiteraard is hij een kei in Monitoren, High Availability en Beheer, net als zijn teammaten, maar in de woestijn is dat toch net even anders. Op zijn lijf geschreven dus.

Cameron dacht ‘op mijn vijftigste ga ik eens iets bijzonders doen’. Nou, de Amsterdam Dakar Challenge is heel bijzonder en natuurlijk net even anders. Het gaat als volgt. Je koopt een oude auto, knapt die helemaal op en rijdt er mee van Amsterdam naar Dakar in Senegal. Een rit van zo’n 7000 kilometer. Zodra je België, Frankrijk en Spanje voorbij bent, maak je de oversteek van Gibraltar naar Marokko. Daarna rijd je dwars door de Sahara in Mauritanië naar het eindpunt Dakar in Senegal. Maar dan ben je er nog niet. Het draait namelijk allemaal om het goede doel. Service zit Cameron in het bloed, dus goed doen en service naar mensen ziet hij helemaal zitten. In dit geval draait het om meisjes en vrouwen die scholing en een vakopleiding wordt gegund waarmee ze zelfstandigheid en onafhankelijkheid creëren en een beter leven kunnen opbouwen. Hiervoor wordt na de finish nog een paar honderd kilometer doorgereden naar Banjul in Gambia. Daar is een autoveiling en wordt alles (!) geveild voor het goede doel. De auto, alle reserve onderdelen, jerrycans, klein koelkastje, aggregaat, alles. Je vliegt alleen met je koffertje weer terug naar huis. Deze rally is dus net even anders.

Telkens weer blijkt dat Monitoren, High Availability en Beheer, iets wat wij 24×7 voor onze klanten doen, in alles wordt toegepast. Dus ook in de woestijn van Marokko en Mauritanië.

Monitoren
Voor Cameron en zijn teammaat Ruud Otten begon de rit goed, maar hun monitor gaf in Gibraltar toch aan dat het beter was om de koppelingsplaten ‘even’ te wisselen. Lastig. Nadat ze die toch op de kop hadden weten te tikken en een sleep hadden geregeld naar de boot (die vooral niet mocht worden gemist), bleek dat de garagehouder (die het thuisteam druk heeft zitten sms’en) aan de rand van de Marokkaanse woestijn niet helemaal wist hoe de platen moesten worden ingebouwd. Ze pasten namelijk net niet.

High Availability
Geheel volgens het High Availability principe van één is geen kroop Cameron onder de auto om een handje te helpen. Iets dat net niet past, past altijd een beetje en als iets een beetje past dan zal de rest uiteindelijk ook wel passen. Na een hele dag sleutelen konden ze ’s avonds om half elf eindelijk weer vertrekken.

Beheer
Dan volgt de keuze woestijn of randweg. Keuzes maak je niet zo maar en niet elke keuze kan je zelf maken. Wat doet het weer? Hoe is de route? Wat kom je tegen? Hoe ga ik dat allemaal in goede banen leiden en beheren? Beheer doe je samen met betrouwbare partners. In dit geval natuurlijk met de Amsterdam Dakar Challenge organisatie. Cameron en Ruud kennende gaan ze voor de woestijnroute.

Ze zijn al de hele nacht aan het rijden en ook vandaag zal het vast spannend worden. Als ze goed blijven monitoren, zorgen voor één is geen en behoudend omgaan met beheer, dan komt het vast goed. Ook al is het, zoals ik al zei,…net even anders.

U kunt Cameron en Ruud volgen via www.benbtiel.nl

Meer informatie: www.amsterdamdakar.com  en Stichting Kambengo “sterk door samenwerken”www.kambengo.nl

[ Foto – Aan de start van de Amsterdam Dakar Challenge ]