Optimaliseer uw klantrelaties door Business Monitoring

Annoncering IBM i 7.3 TR2, IBM i, PST Business Services

De digitale transformatie is aan de orde van de dag. Steeds meer diensten en bedrijfsprocessen verlopen volledig digitaal of worden online aangeboden. Voor zowel u als uw klanten is het van levensbelang dat deze (online) processen blijven draaien. Eventuele downtime of teruglopende prestaties van uw online diensten kunnen niet alleen uw productiviteit in gevaar brengen, maar tevens uw relatie met de klant op het spel zetten. Het intensief monitoren van uw bedrijfsprocessen helpt u dit te voorkomen. In deze blog leest u welke rol monitoring kan spelen in het onderhouden van succesvolle klantrelaties.

Digitale transformatie: de klant altijd connected

De term digitale transformatie zult u waarschijnlijk niet voor het eerst horen. Het begrip wordt voornamelijk gedefinieerd als de toenemende impact van technologieën op mens, bedrijf en maatschappij. U ziet de uitwerking hiervan al in het dagelijkse leven: consumenten doen inmiddels massaal hun aankopen via internet. Wanneer u vragen heeft over een product of dienst, is een Facebook- of Twitterberichtje naar de webcare-afdeling al eenvoudiger en sneller dan telefonisch contact waarbij u nog ‘zes wachtenden voor u’ heeft. Zo geldt dat ook voor uw bedrijfsprocessen en -diensten: de stap naar online ligt steeds meer voor de hand. Diensten worden aangeboden via de webshop, belangrijke informatie bevindt zich op de bedrijfswebsite en klanten loggen in op een online klantenportal. De kern van de digitale transformatie ligt niet zozeer in snellere en betere technologieën, maar in het altijd verbonden kunnen én willen zijn van de mens. Ook met uw bedrijf.

Staat uw reputatie op het spel?

De impact van deze ontwikkelingen op het gedrag van klanten is enorm. De consument wordt kritischer. Het bedrijf is daardoor niet langer in control: de klant heeft namelijk oneindig veel keuze en stapt moeiteloos over naar een concurrent wanneer hem iets niet bevalt. Bij uw bedrijfsprocessen is het daarom van belang dat deze gewoonweg werken. De gevolgen van downtime, teruglopende prestaties van uw online diensten of overige verstoringen kunnen op een vervelende manier uitpakken voor uw organisatie, en niet alleen omdat de productiviteit stokt. Juist op het gebied van reputatie en klantrelaties hebben deze problemen verregaande gevolgen. Uit grootschalig Brits onderzoek blijkt dat 68 procent van de klanten een negatiever merkbeeld krijgt van gebrekkig functionerende websites en login-problemen. Business Monitoring kan deze problemen verhelpen en, wanneer u dit slim aanpakt, zelfs voorkomen.

Monitor uw processen, houd uw klanten tevreden

Om uw klanten tevreden te houden, wilt u dus een maximale beschikbaarheid van uw diensten realiseren. Door uw bedrijfsprocessen te monitoren, kunt u tijdig problemen herkennen in uw infrastructuur, applicaties en online uitingen, om hier vervolgens adequaat op te kunnen reageren. Zijn er bijvoorbeeld belangrijke klanten of partners geraakt door een verstoring? Wordt uw dienst slechter in kwaliteit door de reactietijd van een derde partij? Hoe kan een probleem snel opgelost worden en het proces worden hervat? Is bedrijfskritische informatie in gevaar? Er zijn diverse monitoringtools op de markt om dit soort aandachtsgebieden te meten en direct in te kunnen grijpen. Hiermee laat u de klant zo weinig mogelijk hinder ondervinden.

Reactief of proactief monitoren; hoe vergevorderd bent u?

De bedrijven die al aan de slag zijn gegaan met het monitoren van hun processen, hebben deze manier van probleemoplossing vaak al goed op orde. Wanneer er zich een verstoring voordoet, ziet men dat snel in en wordt er meteen geschakeld om het probleem op te lossen. De huidige tijdsgeest, waarin klanten uitermate kritisch zijn, vraagt om de volgende stap in monitoring. Klanten verwachten storingsvrije en razendsnelle serviceverlening, anders is de overstap naar de concurrent snel gemaakt. Problemen moeten dus eigenlijk al verholpen zijn, nog voordat zij optreden. Klanten hebben baat bij een proactieve manier van monitoring en het inspelen op toekomstig uitval. Het proactief herkennen en verhelpen van pijnpunten werkt niet alleen op het gebied van beschikbaarheid, maar ook op het gebied van de optimale klantervaring. U kunt door middel van deze inzichten bijvoorbeeld inspelen op een daling in de gebruiksvriendelijkheid of te trage responstijden van uw online uitingen. U geeft uw klanten de beste garanties op het gebied van prestaties en uptime (en nog belangrijker: u kunt deze naleven), waardoor u investeert in uw relaties.

Kies de vorm die bij u past!

Wilt u er ook alles aan doen om uw diensten zo prettig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor uw klanten? PST biedt verschillende oplossingen voor het monitoren van uw bedrijfsprocessen. Daarbij gebruiken we een breed scala aan tools. Bekijk op deze pagina hoe we u van dienst kunnen zijn, neem contact met mij op voor een vrijblijvend adviesgesprek óf bezoek onze ontbijt- of-lunchsessie op 26 of 28 juni over Business Monitoring!