Oude IBM i-series en PST-hosting

ibm iseriesNog legio (MKB) bedrijven draaien hun IBMi (OS/400) applicatie nog op ‘oude’ hardware. De machine staat ergens verborgen onder een tafel te zoemen en doet zijn werk.

Vanwege de hoge kosten zit hier meestal geen hardware onderhoudscontract meer op. Tevens draaien ze op, door IBM, niet meer ondersteunde OS versies. Echter in geval van hardware problemen komen hoge kosten om de hoek kijken. Indien daarbij ook nog dataverlies optreedt, is het afwachten of de back-up procedure(s) voldoende is.

Veel bedrijven zijn zich bewust van deze gevaren en kijken om naar alternatieven. Hosting is één van de mogelijkheden.

Vorig jaar heb ik enkele van deze bedrijven gemigreerd van hun oude IBM iSeries machine naar ons datacenter in Eindhoven. Deze klanten draaiden nog op versie v4r5m0 en hun hoofdapplicatie is Movex (Infor M3). Dit is gebeurd op basis van ‘No Cure, No Pay’. Een succesvolle migratie is namelijk sterk afhankelijk van de 3rd party applicaties die op deze machines draaien.

Wij hebben van tevoren een risico-analyse gemaakt bij deze klanten. Door onze ervaring met eerdere migraties waren wij ervan overtuigd dat wij de migratie succesvol konden uitvoeren. Deze overtuiging hebben wij gedeeld met onze klanten door op basis van “No Cure, No Pay’ de migratie uit te voeren.

Het was ondanks onze ervaring en goede voorbereiding soms toch nog wel even spannend, maar het is verder zonder problemen verlopen. De systemen staan nu veilig in ons datacenter.

Wij zijn blij met deze nieuwe klanten. De klanten zijn blij met PST. Ze worden door ons compleet ontzorgd voor het beheer en onderhoud op hun oude IBM iSeries.

Voordeel van hosting in ons datacenter:

  • Geconditioneerde Airco omgeving (Constante server temperatuur).
  • Stabiele stroom voorziening.
  • Ook in geval van externe calamiteiten.
  • Geen omkijken meer naar de backup.
  • 24x7x365 monitoring van de hardware en/of software met behulp van intelligente hard en software door PST.CPU, intern geheugen en Disk geheugen kunnen dynamisch worden aangepast dankzij de nieuwste IBM virtualisatie technieken (IBM Power VM)
  • Vaste maandelijkse kosten

Neem vrijblijvend contact op met PST via telefoonnummer +31 (0)88 247 43 00 of per mail via info@pst.euvoor een gesprek.

Heye Haken
Consultant