PST business services onthult…

monitoring… Een nieuwe manier van monitoring met Tango/04!

Tijdens de wereldconventie in Barcelona introduceerde Tango/04 een nieuwe manier van monitoring met de introductie van ‘ready to use’ Knowledge Modules. Voor PST Business Services was dit de aanleiding om op 8 november haar klanten op de hoogte te brengen van alle ins and outs rondom deze vernieuwingen. Speciaal voor deze dag waren Julian Gouez en Nicolas Carbillet, experts werkzaam bij Tango/04 in Barcelona, overgevlogen om de laatste innovaties op het gebied van monitoring te presenteren. We zetten de hoogtepunten van deze informatieve dag nog eens voor u op een rijtje.

Innovatie: de Tango/04 Knowledge Modules

Arnaud de Wilde, technisch directeur bij PST, introduceerde de nieuwe manier van monitoring van Tango/04 op basis van Knowledge Modules. Volgens De Wilde is dit een waardevolle toevoeging voor VISUAL Message Center (VMC). Knowledge Modules zijn standaard modules die bestaan uit een combinatie van monitoring software standaard dashboards. Deze zorgen voor totale ‘visibility’ van de business-infrastructuur. De modules zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaringen die zijn opgedaan door gebruikers van VMC. Door de modules te standaardiseren kunnen ze sneller geïmplementeerd worden en kunnen gebruikers profiteren van fenomenale functionaliteit en technologie.

Aan een standaard Knowledge Module kunnen eenvoudig andere applicaties worden toegevoegd. Bedrijven kunnen op deze manier alles toevoegen wat voor hen waardevol is om te monitoren. Zo kan met VMC nu ook de onlineservicekwaliteit van een e-commerce-omgeving gemonitord worden, en zo is security monitoring in een Knowledge Module ondergebracht. Het grote voordeel is dan wederom dat allerlei standaard zaken die je op het gebied van security zou willen monitoren, standaard worden gemonitord. Daarnaast kan je op heel eenvoudige wijze configuraties toevoegen voor groepen servers of gebruikers, maar specifieke instellingen per device zijn ook mogelijk. Eenvoudig beheer en snelheid van implementatie is steeds waar het om draait bij de Knowledge Modules.

Volgens De Wilde hebben organisaties met de nieuwe Knowledge Modules een ready-to-use-oplossing in handen die gemakkelijk gepersonaliseerd kan worden.

Kies, Klik, Klaar

Rob Voorend, consultant bij PST, demonstreerde vervolgens hoe eenvoudig het is geworden om servers te monitoren. De Plug & Play Knowledge Modules zijn voorzien van standaard dashboards, standaard rapportages en standaard alarms. Installatie is kinderspel geworden. Bovendien liet Julian Gouez van Tango/04 uit Barcelona zien hoe er gewerkt kan worden met het online Services Knowledge Model. Door middel van een vraag-en-antwoordspel kan eenvoudig de monitoring van een hele e-commerce-omgeving worden opgezet. Alle onderliggende processen en infrastructuur worden hierin meegenomen.

Expeditieklimmen en PST

Wim de Backer is expeditieklimmer en in het dagelijks leven teamleider bij Securitas. Wim trok als gastspreker tijdens het evenement een vergelijking tussen expeditieklimmen en de werkzaamheden die PST uitvoert. Hij kwam tot de conclusie dat een expeditie net een project is: het begint met een idee, daarna volgt de planning, vervolgens kunnen de voorbereiding en de uitvoering plaatsvinden. Daarbij zijn op beide gebieden begrippen als monitoring, high availability en managed services van toepassing.

Prachtige locatie

Het Tango World 2013-evenement van PST vond plaats in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Miele is al jaren klant van PST en tevens gebruiker van de VISUAL Message Center (VMC)-oplossing van Tango/04. Miele was dan ook graag bereid om het Miele Inspirience Centre – een prachtig centrum waarin alles in het teken staat van innovatie en de beleving van Miele en haar producten – beschikbaar te stellen voor dit event.

Nadat de gasten door PST werden ontvangen in de lounge, konden zij in één van de demonstratieruimtes van het Miele Inspirience Centre presentaties bijwonen over de nieuwe manier van monitoring met Tango/04. Het programma werd halverwege onderbroken voor een heerlijke lunch die volledig verzorgd werd door topchef Jeroen Robberegt. Na de presentaties gaf Eric Donker van Miele alle gasten een rondleiding door het Miele Inspirience Center. Donker legde uit hoe Miele de monitoring-oplossing inzet voor het stroomlijnen van hun leveringsproces. De informatieve dag werd afgesloten in de lounge met een hapje en een drankje.

Meer informatie?

Kon u niet aanwezig zijn tijdens het Tango World 2013-evenement, maar wilt u wel meer weten over de nieuwe ontwikkelingen in de Enterprise Monitoring-oplossing van Tango/04? Of was u aanwezig, maar wilt u graag nog meer informatie hebben? PST Business Services nodigt u van harte uit om contact op te nemen. Wij geven u graag een persoonlijke demonstratie.

monitoring monitoring monitoring
monitoring monitoring monitoring