Vier risico’s van ‘do it yourself’-Disaster Recovery

Disaster recoveryUit onderzoek van Forrester Consulting, in opdracht van IBM, blijkt dat 60 procent van de bedrijven Business Continuity en Disaster Recovery hoog op de agenda heeft staan voor de komende twaalf maanden. Tegelijkertijd heeft 71 procent van de ondervraagden hun Disaster Recovery en databack-up nog steeds in een eigen datacenter geregeld. Dit is in veel gevallen niet slim!

Het hebben van een Disaster Recovery-oplossing en back-up van data is een must voor bedrijven die geen dataverlies willen lijden en die sterk inzetten op business-continuïteit. Echter, uit onderzoek van Forrester en IBM blijkt dus dat 71 procent van de bedrijven dit opslaat in hun eigen datacenter. Deze vorm van ‘do it yourself’-Disaster Recovery kan nadelige effecten hebben. Hieronder vindt u vier risico’s.

RISICO 1: BIJ CALAMITEIT IN UW DATACENTER IS OOK DE BACK-UP KWIJT

Wanneer gekozen is voor Disaster Recovery, High Availability en Business Continuity, is er blijkbaar behoefte aan dat data nooit kwijtraakt en dat er een back-up is van de data, de bedrijfskritische applicaties en de gehele IT-omgeving. Deze onderdelen moeten beschikbaar zijn zodra een calamiteit zich voordoet. Echter, als de back-up op dezelfde locatie is opgeslagen als de normale data en omgeving, is het mogelijk dat ook dit niet meer te benaderen is tijdens of na het incident.

RISICO 2: HOGE KOSTEN

Niet onbelangrijk: het zelf inregelen van uw Disaster Recovery-oplossing kan veel geld kosten. Denk aan de uren die uw systeembeheerder kwijt is aan het onderhoud en beheer van deze omgeving, maar ook natuurlijk de eenmalige aanschafkosten van de benodigde apparatuur. Een externe partij kan de aanschaf en het beheer van u overnemen, tegen een vast tarief per maand of jaar.

RISICO 3: ‘DO IT YOURSELF’-DISASTER RECOVERY IS DISCIPLINE-GEVOELIG

Bij Disaster Recovery in eigen beheer bent u verplicht procedures op te stellen en deze continu bij te werken bij verandering. Een niet bijgewerkte procedure zal waarschijnlijk niet werken in geval van een calamiteit. Ook moet ervoor gezorgd worden dat nieuwe hard- of software meegenomen wordt in het Disaster Recovery-plan.

RISICO 4: ‘DO IT YOURSELF’-DISASTER RECOVERY IS RESOURCE CONSUMING

Voor het bijhouden van procedures en doorvoeren van wijzigingen in hard- en software heeft u extra resources (medewerker) nodig. Ook zijn extra resources (hard- en software) nodig om in geval van calamiteit te kunnen switchen.

Als u gebruikmaakt van een shared data center betaalt u een beschikbaarheidspremie voor het gebruik van de Disaster hard- en software in geval van een calamiteit.

LOOP GEEN RISICO MET UW DISASTER RECOVERY

Wilt u geen risico’s lopen bij uw Disaster Recovery-oplossing? Laat uw applicaties en data op een externe locatie opslaan door een ervaren partij. Gebeurt er onverhoopt iets met uw eigen datacenter, dan kan de back-up vanuit een ander datacenter opgeroepen worden.

Gelukkig blijkt ook uit het onderzoek van Forrester dat de interesse in back-up in de cloud groeit, net als de vraag naar Disaster Recovery in co-locaties. Met het outsourcen van Disaster Recovery realiseert u een lagere Total Cost of Ownership (TCO) en heeft u toegang tot goede testfaciliteiten.

Klik hieronder voor het volledige rapport van Forrester: The Risks Of “Do It Yourself” Disaster Recovery.

Download rapport