cloud back-up

Back-up in de cloud?

Continuïteit, dat is waar het om gaat. Veel bedrijven hebben afgelopen jaren geïnvesteerd in een back-upoplossing in huis. On premise. Uit onderzoek door Forrester Consulting is gebleken dat de belangrijkste motivaties hiervoor waren dat de bedrijven dachten zo meer controle te hebben op de infrastructuur en dat het goedkoper is. Ook dachten ze zelf beter te zijn in de Recovery-mogelijkheden en dat contracten met een serviceprovider lang en inflexibel zijn.

cloud back-up

59 procent van alle bedrijven die in het verleden voor een on premise back-upoplossing hebben gekozen, geeft nu aan dat zij in meer of mindere mate niet succesvol zijn met het terugzetten van data.

De acceptatie van cloudgebaseerde oplossingen neemt hand over hand toe. Ruim twee derde van de ondernemingen maakt gebruik van oplossingen vanuit de cloud. Hiermee hebben de bedrijven tevens de stap genomen om kritische data buiten de deur te plaatsen. Het maken van een databack-up in de cloud is een dienst die hierbij aansluit. Dit is een uitermate veilige en betrouwbare oplossing voor klanten die ook behoefte hebben aan flexibiliteit, kostenverlaging, on demand IT-services en snelle recovery.

Cloud Back-up van PST Business Services

De Cloud Back-up van PST stelt een cloudgebaseerde back-up voor u beschikbaar, gebruikmakend van bewezen en betrouwbare technologie waar uw business op kan vertrouwen. Via een self service-portal heeft u te allen tijde volledige controle over uw databack-up. Het gebruiksvriendelijke portal biedt uw business:

 • Een veilige, eenvoudige en efficiënte manier om uw databack-up op te slaan en te optimaliseren;
 • de mogelijkheid om uw back-up eenvoudig en efficiënt terug te zetten;
 • een eenvoudig te beheren en volledig te monitoren back-upproces;
 • en dit alles 7×24: wanneer het u uitkomt of wanneer het nodig is.

Door gebruik te maken van Cloud Back-up van PST krijgt u toegang tot een flexibele en zeer snelle back-up- en recovery-oplossing. Dit alles zonder de kosten of complexiteit van het uitrollen en beheren van on-site tapegebaseerde dataprotectie-oplossingen. U profiteert met PST Cloud Back-up van een diskgebaseerde, slimme, schaalbare en eenvoudig te gebruiken oplossing.

Functies van PST Cloud Back-up:

 • Encryptie: data wordt versleuteld verstuurd en opgeslagen. Uw data is 100% beschermd en alleen door u te lezen.
 • Secure: opslag in PST’s tier3-datacenter geeft maximale veiligheid voor uw data.
 • Self service: dankzij ons self service-portal heeft u 7×24 eenvoudige toegang en volledige controle.
 • Integratie: de geïntegreerde back-upoplossing ondersteunt alle applicaties en operating system-platformen.
 • Experts: onze supportdesk staat 7×24 voor u klaar en de storage-omgeving wordt beheerd door een team van experts.
 • Rapportage: elke maand wordt er een overzicht verstuurd waarin u kunt vinden hoeveel data-opslag gebruikt wordt en hoe de SLA-performance is.
 • Betaalbaar: u betaalt een transparante en aantrekkelijke prijs per beschermde gigabyte per maand.

Business-voordelen van Cloud Back-up:

 • Kostenbesparing: met het ‘pay as you grow’-model bent u ervan verzekerd dat er alleen betaald wordt wat u daadwerkelijk gebruikt.
 • Geen investering: aangeboden als een dienst (Back-up as a Service), dus geen investeringkosten in hard- en software.
 • Tijdreductie: de geavanceerde back-uptechnieken en bandbreedte-optimalisatietechnieken reduceren de back-uptijd.
 • Minder complexiteit: door back-upschema’s vast te stellen, bewaartermijnen te bepalen, alerts te bekijken en restores uit te voeren op een eenvoudige self service-interface, wordt de complexiteit in beheer gereduceerd.
 • Flexibiliteit: PST Cloud Back-up is een subscriptie-service die meeschaalt met de groei van hoeveelheid data. Dit verlaagt tevens de TCO!

 

Waarom Cloud Back-up van PST?

De Cloud Back-up-oplossing van PST is gebouwd op meer dan 25 jaar ervaring rondom back-up- en recovery-oplossingen. Hoe complex uw situatie ook is, door onze kennis en ervaring kunnen wij u maximaal ondersteunen. Onze Cloud Back-up is gebaseerd op bewezen technologie van IBM, die volledig geconfigureerd is om een on demand back-upoplossing te leveren over het internet. Het platform wordt aangeboden vanuit tier-3 datacentra in Nederland die voldoen aan alle eisen rondom datalocatie en privacy-verplichtingen.

Alle diensten van PST zijn platformonafhankelijk en periodiek opzegbaar. De kosten voor Cloud Back-up worden berekend aan de hand van de hoeveelheid data die wordt zekergesteld. Samen met de SLA-manager van PST bepaalt u welke server en/of data u wilt beveiligen met een back-up. Tevens bepaalt u zelf hoe vaak er een back-up gemaakt wordt en wat de bewaartermijn is. Mocht de data erg fluctueren, dan zal de gemiddelde data-opslag over de maand worden doorbelast. Initieel gaat u een contract aan van 12 maanden, daarna is het contract maandelijks opzegbaar.

Wilt u in alle rust eens praten over de mogelijkheden in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij horen graag van u via 088-2474300 of info@pst.eu!