Aankondiging IBM i 7.3 TR2

Op 14 februari 2018 is IBM i 7.3 Technology Refresh 2 aangekondigd. IBM i 7.3 is een uiterst schaalbare en virusbestendige architectuur die zijn reputatie ten aanzien van business resiliency keer op keer heeft bewezen.

De aangekondigde IBM i 7.3 TR2 heeft vier belangrijke uitbreidingen:

  • Een nieuw model van de IBM Power System S812, speciaal bedoeld voor kleinere organisaties die geen behoefte hebben aan systeemvirtualisatie.
  • Een verbeterde JSON-omgeving en nieuwe ingebouwde functies om SQL-programmeurs meer gebruiksgemak te bieden.
  • Uitbreiding van het Open Source-portfolio, onder andere met een “zero-configuration” database en nieuwe tools – wget, curl, rsync, sqlite.
  • IBM i Access Client Solutions voor betere filtering van spoolbestanden, SQL Scripts en CL prompter. Hiermee wordt het developmentproces flexibeler en sneller.

>> Lees meer over IBM i 7.3 TR 2 in de annonceringbrief van IBM

Sterke reputatie IBM i

IBM i 7.3 TR2IBM i is een geïntegreerde besturingsomgeving die de afgelopen 25 jaar een enorme reputatie heeft opgebouwd, vooral dankzij zijn robuuste architectuur, goede beveiliging en grote bestendigheid. Organisaties die hun applicaties onder IBM i lieten draaien, hebben zich jarenlang kunnen focussen op innovatie en het leveren van meerwaarde.