Annoncering Power 9 Scale Out-modellen

IBM Power, Power 9, Power 9 Scale Out, AC922Op 5 december 2017 annonceerde IBM de Power9-chip en de eerste server die op deze chip gebaseerd is, de AC922 (Accelerated Compute, Power 9, 2 sockets, 2U hoog).

13 februari maakte IBM de specificaties bekend van andere Power9-servers. Deze Scale Out-servers zijn vanaf 20 maart 2018 beschikbaar.

Hieronder vindt u het overzicht van de zes beschikbare modellen van de Power 9 Scale Out-familie.

De eerste positie in de model-aanduiding geeft aan waarvoor het model geschikt is. De L staat voor Linux, de S voor Scale Out en de H betekent dat het systeem geoptimaliseerd is voor SAP HANA. De tweede positie geeft aan welke chip erin zit: de 9 is dus van Power 9. Op de derde positie wordt duidelijk gemaakt of het een 1-, een 2-, of 1,2-socketmodel is en de laatste positie geeft aan of het een 2U of 4U hoog model is.

Alle Power9-servers worden standaard voorzien van PowerVM als virtualisatie-engine. Met PowerVM kunt u geheugen-, storage- en processor-resources toewijzen aan kleinere virtuele servers, Logical Partitions, ook wel LPARs genoemd.

Er zijn minimale versies en releases van Linux-, IBM i- en AIX-operating systems waaraan voldaan moet worden om op Power 9 te draaien. Als u hier vragen over heeft, kunt u contact met ons opnemen via 088-2474300 of info@pst.eu