Heeft u de deur op een kier?

Het komt helaas vaak voor: onbevoegden kunnen via een lek of onvoorzichtig gedrag toegang krijgen tot de IT-infrastructuur en data van een bedrijf. Hoe weet u zeker dat de deur naar uw bedrijfs-IT niet op een kier staat? Vraag snel de Vulnerability Scan aan.

‘Postbode zet pakket in gang Laura via touwtje uit brievenbus. Absolute no-go!’
Nog niet zo lang geleden was er een bericht in het nieuws dat een PostNL-bezorger een pakketje in de gang van een huis had gezet. Dit deed de bezorger omdat er niemand opendeed en hij een touwtje uit de deur zag hangen. Harald de Kruijf, accountmanager bij PST Business Services: “Het deed me gelijk denken aan vroeger, waar bij ons thuis ook een touwtje door de deur hing. Zo kon je makkelijk binnenkomen zonder een sleutel te hebben. Het was eigenlijk hetzelfde als gewoon de deur op een kier open laten.”

Vulnerability Scan

“Er wordt een hoop gezegd en geschreven over security. Wat je zeker niet wilt is dat je een IT-infrastructuur hebt waar er wellicht deuren open staan. Is dit namelijk het geval, dan kan een ieder die zou willen naar binnen”, zegt De Kruijf.┬áMaar hoe komt u erachter of de deuren openstaan? IT-infrastructuren zijn complex en bestaan uit veel componenten. Switches, servers, gevirtualiseerde servers, verschillende Operating Systems, applicaties met vele services en openstaande poorten naar buiten toe.

PST Business Services heeft nu een Vulnerability Scan-service waarmee veilig en nauwkeurig alle devices in het netwerk gescand worden op security-bedreigingen en -kwetsbaarheden. Op host-niveau wordt aangegeven welke kwetsbaarheden er gevonden zijn, wat de bedreiging en impact is van deze kwetsbaarheden en wat de oplossing kan zijn. Dit alles op het gebied van het Operating System, Remote Services, Proxy, SMB/NETBIOs, Common Gateway Interfaces, etc. Uiteraard hoort hier een uitgebreide rapportage bij op basis van ontdekte vulnerability, vulnerability by host en een executive summary.

Binnenkort kunt u op deze site meer informatie vinden over de scan. Nu al geïnteresseerd? Neem contact op via 088-2474300 of info@pst.eu.