Enthousiasme na succesvolle MiMiX-switch

MiMiX-switch, MiMiX 8.1Na de implementatie van een nieuwe Disaster Recovery- of High Availability-oplossing, is het lastig om er direct volledig op te vertrouwen. De technologie moet zich eerst bewijzen, maar aan de andere kant hoop je de oplossing nooit nodig te hebben.

Nutreco, klant van PST Business Services, had ook de gebruikelijke zorgen. Na het uitvoeren van een succesvolle switch, is het bedrijf nu enthousiast over MiMiX.

MiMiX 8.1

Ter vervanging van OMS/ODS is Nutreco een aantal maanden geleden over gegaan op MiMiX-versie 8.1. De vervanging was nodig omdat de replicatie regelmatig achterliep en de omgeving dan niet meer ‘High Available’ was. Dit resulteerde erin dat er verouderde data op de back-upmachine stond en als gevolg daarvan was de informatie in Business Intelligence-rapporten soms niet helemaal bijgewerkt.

MiMiX 8.1 zou dat verbeteren. Het team was aanvankelijk sceptisch en had geen vertrouwen. “Ik stuurde mijn team daarom eerst op een MiMiX-training, zodat ze beter begrepen hoe MiMiX werkte en om wel het vertrouwen te krijgen in de oplossing”, zegt Ran Panday van Nutreco. Direct na de implementatie was de replicatie-achterstand verdwenen. Het hele proces is geautomatiseerd, gedocumenteerd en in de tussentijd al een keer succesvol getest. Ook is het in de Portal sneller inzichtelijk dat er een vertraging is, en waar dit door komt.

Een vertraging kan twee oorzaken hebben:

  • Bij het oversturen van data is een vertraging vaak het gevolg van onvoldoende bandbreedte op de lijn.
  • Bij het aanbrengen van data op de target-/backup-omgeving is een vertraging vaak het gevolg van onvoldoende capaciteit op die omgeving.

MiMiX-switch

Nadat MiMiX een aantal maanden draaide, is de eerste switch gepland. Bij een switch wordt de target de source, en andersom. De eerste switch is onderdeel van de implementatie. In dit geval switchte PST niet alleen de twee IBM i-machines met behulp van MiMiX, maar werden ook door Nutreco alle resources die verbonden zijn met de IBM i geswitcht.

De MiMiX-switch is goed verlopen. Er is door een aantal gebruikers succesvol getest en vervolgens is de switch weer terug-uitgevoerd. Nutreco is door deze succesvolle test zeer enthousiast over MiMiX.

Vier keer switchen per jaar

Het is aanbevolen om vier maal per jaar te switchen. Zo ontstaat er routine en kan er bij calamiteit snel gehandeld worden. PST Business Services biedt graag de ondersteuning die hierbij nodig is. Neem contact met ons op via info@pst.eu of 088-2474300 voor meer informatie.