PST groeit enorm in (remote) beheer van ICT-infrastructuren

In de afgelopen twee maanden heeft PST Business Services drie klanten mogen toevoegen aan de imposante lijst van ondernemingen waarvoor zij het beheer doen. Zowel Hitachi Transport System Nederland als Tomingroep kozen onlangs voor PST als nieuwe beheerpartij. Voor AAF Europe zijn de werkzaamheden uitgebreid: PST mag de IBM Power i-systemen en de replicatie van vijftig VM’s naar de Virtual Private Cloud verplaatsen, waarna AAF hun IT volledig kan outsourcen.

PST Business Services is gespecialiseerd in onder andere de implementatie van (business) monitoring-oplossingen. Dat maakt PST een interessante partij om het beheer van de IT-infrastructuur aan uit te besteden. Door alleen maar een PIM Box (PST Infrastructure Monitor) te plaatsen in uw IT-omgeving, kunnen wij binnen 48 uur het beheer van de IT-infrastructuur overnemen. Onze kennis van IBM Power i-omgevingen is groot, waardoor bij onze meeste klanten ook een IBM Power i-server staat die wij beheren.

Tomingroep

Tomingroep helpt mensen die een steuntje in de rug nodig hebben bij het verkrijgen van passend werk. Ze bieden re-integratie, scholing, begeleiding en bemiddeling. De professionele bedrijven zorgen voor veel werkgelegenheid. Tomingroep werkt samen met werkgevers, maatschappelijke organisaties en het UWV en in opdracht van negen gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek, Eemnes en Almere. Met als motto: ‘Ieder mens heeft een talent.’

Cruciaal voor het IT-landschap van Tomingroep, is hun IBM Power i-server. Op deze server draait het ERP-systeem voor de diverse productiebedrijven en ook de input voor de verloning van de meer dan 4.000 werknemers wordt via deze server verzorgd.

Hitachi Transport System Nederland

Hitachi Transport System (aanvankelijk bekend als ‘Hitachi Express’) werd in februari 1950 als een aparte Hitachi-entiteit opgericht en is ontstaan vanuit de transport- en logistieke afdelingen van de verschillende Hitachi-fabrieken. Sinds 1989 is de entiteit in Europa aanwezig: van een eerste vestiging in Duitsland zijn ze inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf met elf locaties in zes Europese landen. In Nederland is Hitachi Transport System en zusterbedrijf Vantec World Transport werkzaam vanuit vijf vestigingen. Binnen deze vestigingen worden producten opgeslagen en diverse logistieke diensten verzorgd.

Hitachi Transport heeft twee IBM Power i-omgevingen die met behulp van storagereplicatie in sync worden gehouden. PST beheert beide Power i-omgevingen alsmede het replicatieproces. Wij zorgen ervoor dat de applicaties 7×24 uur beschikbaar zijn voor Hitachi.

American Air Filter Europe (AAF Europe)

AAF Europe is 100 procent onderdeel van Daikin uit Japan, één van ’s werelds grootste leveranciers van airconditioners. Al vele jaren is AAF Europe klant van PST. Wij leverden hun IBM Power i-systemen en de softwarereplicatie met MiMiX High Availability. AAF heeft het besluit genomen hun volledige IT te gaan outsourcen. Voor de IBM Power i-systemen en de replicatie van vijftig VM’s naar de Virtual Private Cloud, hebben zij PST gekozen als partner. Inmiddels zijn de servers verplaatst naar twee datacenters; één in Groningen en één in Eindhoven (Interconnect).