Terugblik op IBM Technical University 2016

IBM Technical University, POWER Systems, StorageIn de laatste week van oktober 2016 was PST-consultant Heye Haken aanwezig bij het IBM Power Systems & Storage Technical University in Londen. Hoewel IBM helaas nog niet veel informatie kwijt kon over de nieuwe POWER 9-systemen, waarvan de annoncering volgend jaar gepland staat, kijkt Heye zeer positief terug op de leerzame week.

Al ruim vijftien jaar gaat Heye Haken naar de Technical Universities van IBM. De Technical University (EMEA-versie) is een jaarlijks kennisevenement dat een week lang plaatsvindt in een Europese stad. Dit jaar was dat Londen. IBM helpt Business Partners en klanten op deze manier aan up-to-date kennis over het hardware- en softwareportfolio. Heye gaat graag die kant op om te netwerken en IBM-specialisten rechtstreeks aan te spreken. Het is echt een deep dive in de IBM-techniek en -producten, aldus de techneut.

Heye: “Ik heb in Londen zo’n vijf à zes sessies per dag bijgewoond. In totaal hebben we het dus over bijna dertig sessies van een uur. Het is een week hard aanpoten, maar als techneut vind ik die nieuwe technieken gewoon heel interessant.” Hij zou graag de nieuwe POWER 9 onder de knie krijgen, maar daar kon IBM dit jaar nog niet veel over kwijt. Toch is Heye niet teleurgesteld in deze editie van de Technical University. Zo presenteerde IBM nieuwe (beheer)tools, waar Heye veel potentie in ziet. “Op een vrij moment ga ik die installeren en er eerst zelf mee stoeien. Ik denk dat ze heel interessant kunnen zijn voor onze beheerklanten, namelijk, maar dan moet ik ze wel goed kunnen gebruiken.”

Kennis PST-medewerkers blijft up-to-date

Door de PST-medewerkers regelmatig naar dit soort kennisevenementen te sturen, zorgt PST Business Services ervoor dat de kennis bij de mensen up-to-date blijft. De jaarlijkse IBM Technical University wordt om de beurt bijgewoond door Heye Haken en Cameron Galloway, waardoor zij regelmatig de kans krijgen om hun vragen te stellen over de systemen die PST voert. “Maar niet alleen voor ons is dit interessant”, zegt Heye. “Bij de sessies zitten IBM-specialisten zelf, IBM Business Partners als wij en systeembeheerders van klanten. Ik nodig ook onze klanten van harte uit om volgend jaar met mij of Cameron mee te gaan.” Hij belooft daarbij dat er, naast het harde aanpoten, genoeg tijd is voor ontspanning en netwerken.