TiGiT: Overname draagt bij aan volgende stap in vergaande digitalisering innovatieve patiëntenzorg

TiGiT, ICT-infrastructuur, werkplekbeheer, PST Business ServicesIT dienstverleners TiGiT en PST Business Services kondigen vandaag aan dat TiGiT PST Business Services heeft overgenomen. Wim Berghuis, oprichter en eigenaar van TiGiT, zocht naar een partner om zijn dienstenpakket waarin bouw en beheer van modulaire/schaalbare ICT infrastructuren de boventoon voert, versneld te kunnen verbreden met Business Monitoring en Data Analyse en vond deze in PST Business Services. De operationele aansturing van PST Business Services, dat haar eigen naam behoudt, blijft ongewijzigd onder aanvoering van Olaf van Dam die daarnaast toetreedt tot het managementteam van TiGiT.

TiGiT verzorgt naast modulaire/schaalbare ICT Infrastructuren ook Technisch Applicatiebeheer, Werkplekbeheer, Innovaties en Crisismanagement en is gespecialiseerd in de Zorgsector. Met de overname heeft TiGiT 65 medewerkers in dienst en bedraagt de jaaromzet 10 miljoen euro. PST Business Services levert continuïteit in bedrijfsprocessen door Monitoring, High Availability en Disaster Recovery. Zij bedient voornamelijk opdrachtgevers in het Bank- en verzekeringswezen, Logistiek, Food/Non Food, Automotive en e-Commerce.

“De expertise van PST Business Services in ‘24/7’ Monitoring van ketens en businessapplicaties was voor ons een belangrijke reden om met PST Business Services in zee te gaan. Hiermee vergroot TiGiT haar toepassingsmogelijkheden op het gebied van vergaande digitalisering in innovatieve patiëntenzorg zoals Unified Communication, DigiContact (beeldzorg via beeldtelefonie, red.), Domotica, Internet-of-Things, AI en Robotica. Met de toevoeging van de expertise van PST Business Services op het gebied van Data Analyse, speelt TiGiT in op de behoefte van de Zorgsector om via analyse van grote datastromen zorgprocessen te verbeteren. Een ontwikkeling die in het bedrijfsleven al toegepast wordt via BI maar in de Zorgsector nog in de kinderschoenen staat. Daarbij verlagen we door de overname onze afhankelijkheid van derden”, aldus Berghuis. Hij vervolgt: “Wij leveren producten en diensten die modulair, schaalbaar en toekomst vast zijn, eenvoudig te begrijpen en altijd werken. Daarmee hebben we in de Zorg een stevig fundament gelegd om onze dienstverlening verder uit te breiden. Ons doel is bijdragen aan een verbetering van het welzijn van de patiënt. Met de komst van PST Business Services creëren we versneld nieuwe mogelijkheden.” Berghuis zegt daarbij verder te blijven investeren in haar dienstverlening en mensen om de hoge servicegraad en integriteit van TiGiT vast te houden.

Van Dam geeft aan te geloven in verdere uitbouw van zijn organisatie en is enthousiast ambities verder vorm te kunnen geven samen met TiGiT. “Er is vanuit het bedrijfsleven steeds meer vraag naar volledige ontzorging in de gehele ICT keten door de sterk toenemende afhankelijkheid van feilloze en veilige digitale toepassingen in bijvoorbeeld betalingsverkeer, ritplanningsystemen en orderpicking. In deze behoefte kunnen wij beter voorzien door de nieuwe samenwerking met TiGiT.”

Als u vragen heeft over deze overname, kunt u uiteraard bij uw PST-contactpersoon terecht. We horen graag van u via info@pst.eu, 088-2474300.