Cono Kaasmakers zorgt met High Availability voor continuïteit van bedrijfsprocessen

Cono Kaasmakers, processenDe naam CONO Kaasmakers klinkt misschien niet iedereen bekend in de oren. Beemster, een van de merken die deze zelfstandige corporatieve vereniging op de markt brengt, zegt u dan vast meer. Gelegen in de Beemster maakt men daar sinds 1901 deze traditionele kaas. Inmiddels zijn er bij CONO Kaasmakers ongeveer 550 melkveehouders aangesloten, die jaarlijks ruim 285 miljoen liter melk leveren, waarvan ongeveer 28.000 ton kaas wordt gemaakt.

Bedrijfsprocessen ondersteunen met automatisering

Het maken van kaas mag met recht een eerlijke, pure ambacht worden genoemd. Er is echter meer voor nodig dan ambachtelijkheid om in deze moderne tijd succesvol te zijn. Sturing op kwaliteit heeft men bij CONO hoog in het vaandel staan. “Je moet je voorstellen dat één soort kaas al gauw vijftien verschillende processen kan doorlopen”, vertelt Gert-Jan Borger, IT Manager bij CONO Kaasmakers. “Alle stadia in deze verschillende processen moeten worden ondersteund door onze automatisering. Je hebt te maken met verschillende veehouders, vervoerders, snijders en verpakkers. Uiteindelijk moeten de juiste bestellingen op het juiste moment bij onze vele klanten in het schap staan. Hoewel het maken van kaas onze core business is, zijn wij een centrale spil in een lange keten die ervoor zorgt dat de consument van een heerlijk stukje traditionele kaas kan genieten.”

Continuïteit is noodzakelijk

CONO Kaasmakers is een 24×7 bedrijf. Als de consument ‘s nachts op één oor ligt, gaat het maken van kaas in vijf ploegen door. Hoewel de productie een ambacht is, wil dit nog niet zeggen dat deze vandaag de dag niet afhankelijk is van geautomatiseerde systemen. Alleen al de receptuur van de diverse kaassoorten maakt een continu inzicht en registratie met betrekking tot de benodigde grondstoffen noodzakelijk.

“We hadden een uitwijkcontract voor onze belangrijkste server, waar we best tevreden over waren. Bij het uitvoeren van een restore via tape, als test, bleek echter dat het vrij lang duurt voordat je weer helemaal live bent. We realiseerden ons dat wanneer zich een probleem op een ongunstig tijdstip voordoet, het ons veel geld kan kosten. In het ergste geval komt onze fabriek stil te staan. Om dit te voorkomen zijn we op zoek gegaan naar een oplossing”, aldus Borger.

PST Business Services

Borger: “We zijn in contact gekomen met PST op aanbeveling van onze hardwareleverancier Extravar. Het is voor ons belangrijk om te weten dat we zaken doen met een partij die als gerenommeerd en betrouwbaar in de markt bekend is. We hebben prettige ervaringen met PST, die ons iTera HA adviseerde. De implementatie ging vlot en we hebben inmiddels onze eerste gecontroleerde switch tussen productie en back-up uitgevoerd. Tijdens zo´n eerste switch kom je toch bepaalde zaken tegen waar je geen rekening mee hebt gehouden. Zo bleek onze ERP-applicatie niet automatisch op te starten. Die bevinding en de juiste werkwijze om hiermee om te gaan hebben we netjes in onze procedure opgenomen. Op dit moment draaien we al een tijdje op onze back-upmachine zonder dat eindgebruikers in onze organisatie hier iets van merken. In januari hebben we weer een switch naar onze oorspronkelijke productiemachine gepland die we zonder assistentie van PST Business Services willen uitvoeren. Het is daarbij wel prettig om te weten dat, indien we hulp nodig hebben, we gebruik kunnen maken van een helpdesk die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is.”

Wilt u meer weten over deze referentie? Neem contact op met PST Business Services via info@pst.eu of 088-2474300.

>> Lees de referentie in PDF