Mandemakers brengt serverbeheer en High Availability-omgeving onder bij PST

De Mandemakers Groep, High AvailabilityRuim dertig jaar geleden startte Ben Mandemakers zijn keukenzaak in een klein schuurtje achter het huis van zijn ouders. Inmiddels is De Mandemakers Groep uitgegroeid tot het meest toonaangevende keukenbedrijf in de Benelux. 

Het IT-hart van de organisatie bevindt zich in Waalwijk en heeft inmiddels meer dan 200 filialen onder hun beheer. De beschikbaarheid van bedrijfsprocessen staat centraal. Door verlengde openingstijden van winkels, met acties waarbij men soms zelfs 24 uur open is, strekt de eis van beschikbaarheid verder dan men in eerste instantie verwacht. Om de beschikbaarheid te kunnen garanderen heeft De Mandemakers Groep besloten het beheer van hun server, inclusief High Availability omgeving, onder te brengen bij PST Business Services.

BESCHIKBAARHEID VAN INFORMATIE

DMG zet ruim 1000 keukens per week om. Iedere maandag staan er 40 tot 50 vrachtwagens vol witgoedapparatuur voor de deur. Een gemiddelde keuken wordt uit 7 tot 8 verschillende leveranciers samengesteld het is dus cruciaal dat eindgebruikers toegang hebben tot systemen om informatie op te vragen, in te voeren of te verwerken.

“Een belangrijke doelstelling is dat wij ernaar streven om de ideale keuken 100% goed en in één keer uit te leveren aan onze klanten. Dat zorgt in de eerste plaats voor tevreden klanten en goede mond tot mond reclame. Die kun je niet kopen. Daarnaast bespaart dit streven kosten. We hopen ons daarin te kunnen onderscheiden. De gegevens op de centrale server staan in verbinding met diverse applicaties op andere servers. Als een verkoper in een filiaal een keuken voor een klant samenstelt worden dezelfde centrale gegevens gebruikt als een bezoeker op de website die zijn ideale keuken bekijkt.” zegt de heer van Leijden.

EEN GOED GEVOEL

“Bij onze zoektocht naar een oplossing hebben we een aantal partijen aangeschreven. We zochten een partner die onze servers kon leveren, uitvoeren met een High Availability oplossing en het beheer van beide kon uitvoeren. Uiteindelijk is voor PST gekozen omdat ze aan al onze eisen en wensen konden voldoen maar we er ook gewoon een goed gevoel bij hadden.” zegt de heer van der Leijden glimlachend.

BUSINESS CONTINUITY

Om ervoor te zorgen dat in het geval van een incident op de server de business gewoon door kan gaan heeft DMG gekozen om de gegevens real-time te spiegelen naar een zelfde model tweede server. Dit gebeurt door middel van de High Availability oplossing iTera die door PST is geïmplementeerd en wordt onderhouden. De status van de spiegeling wordt geautomatiseerd bewaakt door een geavanceerde monitoring oplossing: VISUAL Message Center. In het geval van een (ver)storing wordt proactief gewaarschuwd en kan eenvoudig worden overgeschakeld naar de tweede server zonder gevolgen voor de eindgebruikers.

ZELF DOEN OF UITBESTEDEN

Bij de keuze van het wel of niet uitbesteden van beheer van servers en de High Availability oplossing zelf speelt de inzet van de capaciteit van eigen medewerkers een belangrijke rol. “Natuurlijk is er overwogen om het beheer zelf te doen. We waren er echter al snel uit dat dit geen verstandige keuze zou zijn. Het is veel beter de aandacht en kennis van onze mensen in te zetten op een gebied dat direct te maken heeft met onze business. Het beheren en ontwikkelen van applicaties voor onze eindgebruikers bijvoorbeeld. Het beheer van servers en specialistische sofware is toch een vak apart dat je goedkoper en met meer zekerheid aan een specialist over kunt laten. We kunnen meekijken op een real-time statusscherm dat PST voor ons heeft ingericht en onderdeel uitmaakt van het beheercontract. Op die manier heeft de SLA-rapportage geen verassingen die je liever niet tegen komt.

Wilt u meer weten over deze referentie? Neem contact op met PST Business Services via info@pst.eu of 088-2474300.

>> Lees de referentie in PDF