PST komt outsourcing- en DR-vraag tegemoet met Interconnect

Interconnect, outsourcingNu de vraag naar diensten stijgt, richt PST Business Services zich steeds meer op outsourcing en Disaster Recovery in de vorm van Managed Services, en op de verkoop van software in SaaS-vorm. Uit vier mogelijke datacenterpartijen koos PST voor Interconnect, vooral vanwege de innovativiteit en het hebben van een tweede, redundante locatie.

Het simpelweg verkopen van softwarelicenties en verzorgen van onderhoud en implementatie is niet meer van deze tijd. Klanten in de IT-wereld vragen om een dienst, in plaats van een product. “Daarom hebben we een aantal jaar geleden de tak ‘Managed Services’ opgezet”, vertelt Olaf van Dam, algemeen directeur PST Business Services. “Bij deze snelgroeiende tak van PST hoort een datacenter, dus gingen we op onderzoek uit om onderdak te vinden voor onze diensten. Uit de vier opties kozen we uiteindelijk voor Interconnect.”

Redundancy tussen én binnen twee datacenters

Interconnect is een internet service provider voor de zakelijke markt. Ze ondersteunen IT-professionals met het opzetten van betrouwbare IT-oplossingen, door diensten aan te bieden als cloud hosting, connectivity, VoIP en datacentercapaciteit. Interconnect is een ‘twin datacenter’; ze hebben een datacenter in Den Bosch en een in Eindhoven. Elwin Sterk, Manager Indirect Sales bij Interconnect, legt uit: “De twee locaties kunnen elkaar opvangen, mocht er op een locatie iets misgaan. Maar ook binnen de datacenters hebben we zoveel mogelijk zaken redundant uitgevoerd, zoals dubbele stroomvoorziening, datavoorziening en koelsystemen. Hierdoor kunnen wij onze klanten maximale up-time en beschikbaarheid bieden.”

Flexibiliteit en kwaliteit voor PST-klanten

PST Business Services plaatst IBM Power i-servers in door Interconnect beschikbaar gestelde rackspace. Ook maakt PST gebruik van de Virtual Private Cloud van Interconnect voor de Windows- en Linuxomgevingen. “PST wil flexibiliteit en kwaliteit bieden. Zo mogen onze klanten zonder boetes up- en down-scalen op het gebied van capaciteit, en hebben ze de optie om voor High Availability en Disaster Recovery te kiezen, dankzij die tweede locatie van Interconnect”, vertelt Van Dam. Verder is Van Dam zeer te spreken over de extra diensten van de internet service provider. “Ze hebben bijvoorbeeld een Tivoli Storage Management Systeem, waarmee wij Back-up as a Service kunnen aanbieden aan onze klanten. Daar is veel vraag naar!”

Virtual Private Cloud

“Interconnect was het meest innovatief van de vier bezochte datacenters. Daarnaast was het voor ons belangrijk dat ze een Virtual Private Cloud kunnen bieden in combinatie met co-locatie”, aldus Van Dam. Dankzij de Virtual Private Cloud kan PST nu ook capaciteit beschikbaar stellen voor Windows, Linux of een andere omgeving, waar de Private Cloud van PST zelf vooral gebaseerd is op IBM Power i.

Innovativiteit hoog in het vaandel

Sterk: “Wij denken dat we met onze diensten een voorsprong hebben op onze competitie, op het gebied van innovativiteit en beschikbaarheid. We zijn niet alleen een datacenter, waar apparatuur wordt geco-loceerd, maar we hechten ook veel waarde aan innovatieve diensten en bijvoorbeeld de plek waar onze racks staan.” Interconnect werkt het liefst samen met partners die eenzelfde vooruitstrevendheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarom bevalt de samenwerking met PST heel goed, aldus Sterk.

Outsourcing

Van Dam ziet dat veel klanten overgaan op outsourcing en denkt met hun partnership met Interconnect goed aan de vraag te kunnen voldoen. Van Dam: “Outsourcing is voor elk type klant heel interessant. Klanten kunnen hun hele productieomgeving bij PST onderbrengen, die wij 24/7 beheren, maar kunnen er ook voor kiezen om alleen hun Disaster Recovery-omgeving door PST te laten hosten.” Bij deze laatste variant wordt in geval van een calamiteit geswitcht naar het datacenter van PST, waardoor de klant in no time weer up and running is.

Wilt u meer weten over deze referentie? Neem contact op met PST Business Services via info@pst.eu of 088-2474300.

>> Lees de referentie in PDF