Remia gaat over op een High Availability-oplossing

Remia, High AvailabilityDe uitval van een server kan veel impact hebben. Dat realiseert Remia, producent van sauzen, margarines en vetten, zich ook. “De productie komt stil te staan, de distributie stokt en we kunnen onze duizenden klanten niet meer bedienen.” Het familiebedrijf ging daarom over op de High Availability oplossing ORION en is nu verzekerd van continuïteit. “Tegen een aantrekkelijke Total Cost of Ownership (TCO) en een minimale beheersinspanning hebben we nu optimale zekerheid.”

Better safe than sorry

Dat was het uitgangspunt van Willem de Vries, hoofd automatisering van Remia, bij de aanschaf van de High Availability oplossing. De onderneming uit Den Dolder is al zestien jaar klant van IBS. Alle bedrijfskritieke applicaties draaien op een IBM System i. Van productie en distributie tot planning en facturatie. Als deze server down gaat, dan heeft dat direct consequenties voor de productieprocessen. Dat betekent dat er kostbare uren productie verloren zouden gaan. “In principe draait het hele bedrijf op die ene server. Dat maakt ons kwetsbaar, mocht die server onverhoopt uitvallen. De laatste jaren verschijnen er steeds meer berichten in de pers waarin duidelijk wordt hoeveel impact de uitval van computersystemen heeft op bedrijven en instellingen. Een calamiteit kan je zomaar overkomen. We willen dan ook niets aan het toeval overlaten. Op basis van het gevoel dat we wel erg afhankelijk van één machine waren, in combinatie met het feit dat er een steeds betere prijs/prestatieverhouding geboden wordt door IBM, zijn wij op zoek gegaan naar een High Availability oplossing.”

De doorslag

Bij die zoektocht betrok Remia meerdere partijen. De Vries: “Het ijzer, de server, is bij veel partijen hetzelfde. Wat de doorslag geeft, is het vertrouwen dat je in een partij hebt en in de oplossing die ze biedt.” Het hoofd automatisering constateerde dat IBS in samenwerking met zijn strategische partner PST Business Services een betrouwbare oplossing had. Die bestond uit een IBM Power System i en de High Availability software ORION. “Die High Availability oplossing heeft zich al bewezen.” De keus was dan ook al snel gemaakt. We gingen voor betrouwbaarheid en de jarenlange relatie die we met IBS hebben. PST Business Solutions deed de implementatie van de High Availability oplossing, IBS leverde de hardware. De afdeling van De Vries ontwikkelt veel zelf, omdat ze de kennis in huis wil hebben van de systemen die haar processen aansturen. Remia koos daarom voor een implementatie met een behoorlijke dosis zelfwerkzaamheid. “In plaats van een afgerond extern project met daarna een gebruiksopleiding, hebben we een groot deel van de configuratie gezamenlijk met de consultant uitgevoerd.

Minimale beheersinspanning

Remia heeft de High Availability server op een ander deel van het bedrijfsterrein in Den Dolder gestationeerd. Mocht er bijvoorbeeld brand in de serverruimte ontstaan, dan kan de fabriek verder op de andere, net nieuw gekochte server. ORION zorgt ervoor dat de gegevens die op de bronserver staan, ook op de High Availability server staan. Zo zijn processen gemakkelijk en snel door te starten na een calamiteit. Met de High Availability oplossing heeft Remia een uitwijkmogelijkheid. De Vries: “De IBM System i heeft zich bij ons een vaste plaats verworven op basis van een aantrekkelijke Total Cost of Ownership, vooral vanwege de minimale beheersinspanning. Daarnaast is het in toenemende mate een flexibel en open platform, dat voor onze wensen met betrekking tot softwareontwikkeling weinig beperkingen met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden voor het gebruik van Java. Het belangrijkste is echter de zekerheid,” benadrukt De Vries. “Daar is het ons om begonnen. Stilstand kunnen we niet hebben, ook al heeft de hoofdserver zich bewezen als een betrouwbaar platform. Zekerheid gaat voor alles.”

Wilt u meer weten over deze referentie? Neem contact op met PST Business Services via info@pst.eu of 088-2474300.

>> Lees de referentie in PDF