Sligro laat bedrijfsprocessen permanent monitoren

Sligro, orderprocessenMet een totaalassortiment van ruim 60.000 artikelen en met een infrastructuur die bestaat uit een ruime hoeveelheid Windows-servers en System i-systemen, is de bewaking van bedrijfsprocessen voor Sligro cruciaal. De groothandel voor food-professionals maakte begin 2005 dan ook de keuze om haar bedrijfsprocessen en infrastructuur permanent te laten monitoren door VISUAL Message Center, geïmplementeerd door PST Business Services.

De lat werd meteen hoog gelegd. Alle orderprocessen moesten 24 uur per dag en zeven dagen per week continu worden bewaakt. Tevens moesten alle IT-componenten in het netwerk op een proactieve wijze, vanaf elke denkbare werkplek, overzien en bewaakt kunnen worden.

Orderprocessen en infrastructuur

“Zonder elektronische orderontvangst staat onze business stil,” vertelt Alex Manders, Manager ICT beheer bij Sligro. “Het is dus uitermate belangrijk dat de orderprocessen te allen tijde doorgang vinden en de ondersteunende IT-infrastructuur correct werkt. Geen enkele order mag onbewaakt in het systeem blijven hangen, of nog erger, verloren gaan.” Sligro kent diverse orderprocessen en door de complexe infrastructuur legt een order een lange weg af. Maar hoe perfect een infrastructuur ook is opgebouwd, componenten kunnen altijd stuk gaan. Ook software veroorzaakt soms onbegrijpelijke vertragingen die niet altijd direct merkbaar zijn. Het is uitermate belangrijk om bij fouten direct de oorzaak te kunnen achterhalen en de impact op de business te kunnen tonen.

Proof of Concept

Sligro legde een aantal randvoorwaarden op tafel waaraan voldaan moest worden. De oplossing moest zeer schaalbaar zijn, een verhoogde snelheid van handelen bewerkstelligen, en uiteraard door een professionele dienstverlener geïmplementeerd worden. “Na zorgvuldig onderzoek en overleg werd besloten een zogenaamde Proof of Concept op te zetten voor de complete monitoring van Sligro’s bedrijfsprocessen. Hierbij maakten we gebruik van VISUAL Message Center van Tango/04. Een Proof of Concept is in feite een proefproject waarbij snel en adequaat wordt bewezen dat de gekozen oplossing aan alle eisen en uitgangspunten van de klant voldoet.”, zegt Olaf van Dam, algemeen directeur van PST Business Solutions.

Continue bewaking

Na de geslaagde Proof of Concept en de presentatie daarvan aan de directie, heeft Sligro ervoor gekozen VISUAL Message Center bedrijfsbreed te implementeren. Met VISUAL Message Center heeft Sligro een perfect schaalbare oplossing in huis gehaald voor de continue bewaking van bedrijfsprocessen, applicaties, databases en infrastructurele componenten. Onvolkomenheden in het proces worden direct opgemerkt, gecorrigeerd en gerapporteerd. De automatische en continue bewaking van de bedrijfsprocessen zorgt voor een verhoogde beschikbaarheid, waardoor Sligro tijd bespaart en uiteindelijk haar marge vergroot.

Wilt u meer weten over deze referentie? Neem contact op met PST Business Services via info@pst.eu of 088-2474300.

>> Lees de referentie in PDF