Terberg professionaliseert Infrastructure Monitoring

CA UIM, Infrastructure MonitoringTerberg Leasing is een hecht familiebedrijf dat de zakelijke markt voorziet in specialistische voertuigen. Het optimaliseren van wagenparken, de core-business van Terberg, verloopt goed, maar de monitoring van hun IT-infrastructuur kon een professionaliseringsslag gebruiken. Na een grondig onderzoek naar diverse Infrastructure Monitoring-tools kwam Unified Infrastructure Management van CA Technologies als beste en meest passende oplossing uit de bus. PST Business Services nam het project aan en ging samen met Terberg Leasing aan de slag met de implementatie. De flexibele samenwerking verliep heel goed en de aanschaf van een nieuwe licentie wijst erop dat de monitoring-tool aan alle eisen voldoet.

Terberg Leasing is onderdeel van Terberg Group, een familiebedrijf dat al ruim 145 jaar actief is in de automotive branche. Met ruim 120 enthousiaste medewerkers leveren zij specialistische voertuigen voor de zakelijke markt en dragen ze bij aan de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteitsoplossingen. Op die manier zorgt Terberg Leasing voor een optimale inzet van het wagenpark met de focus op onder andere kostenbeheersing, flexibiliteit en duurzaamheid. Terberg Leasing is in staat om voor elke specifieke behoefte een passende bedrijfswagen te leveren, vanwege de nauwe samenwerking met diverse gespecialiseerde bedrijven.

Professionele, centrale Infrastructure Monitoring

Terberg Leasing beschikte over veel verschillende monitoringtools, waarover in 2014 werd besloten dat dat niet langer de gewenste werkwijze was. Terberg wilde liever één centrale tool om de gehele IT-infrastructuur mee te bewaken en eventuele problemen beter inzichtelijk te krijgen. Om het geheel tevens te professionaliseren ging de focus uit naar een sterke centrale Infrastructure Monitoring-tool. Na gedegen onderzoek en analyse viel de keuze op CA Unified Infrastructure Management (CA UIM). Om hier meer over te weten te komen werd contact gezocht met CA Technologies, leverancier van CA UIM, en bezocht Terberg een bedrijf dat al gebruikmaakt van CA UIM en dat over een vergelijkbare IT-omgeving en faciliteiten beschikt. De monitoring-oplossing die tijdens het referentiebezoek werd getoond, sprak ze meteen aan.

Invulling CA UIM met PST Business Services

CA Technologies stelde voor om de implementatie door PST Business Services uit te laten voeren. PST beschikt over de nodige kennis en kunde om snelle implementaties uit te voeren en projecten te leiden. Met PST is gesproken over de scope van het project, de benodigde licenties en is een inventarisatiedocument opgesteld. PST heeft de mogelijkheden van CA UIM gedemonstreerd en vervolgens samen met Terberg elke nodige functie en feature gekoppeld aan de desbetreffende behoefte. “Je kunt CA UIM helemaal op maat maken voor elke situatie bij elke klant”, aldus Rob Voorend, Technisch Consultant bij PST Business Services die de implementatie bij Terberg Leasing heeft verzorgd.

Voortvarend aan de slag

Het projectteam binnen Terberg bestond initieel uit twee personen; iemand van de applicatieve kant, tevens de projectleider, en een meer technische medewerker. Voorend: “Ik ben aangehaakt bij de technische man en we hebben samen de implementatie gedaan. Dat was een duidelijke wens van Terberg, omdat ze het zelf helemaal wilden gaan beheren en zo direct kennis op konden doen.” Voorend is erg enthousiast over deze aanpak: “Er is geen betere manier dan een oplossing samen met je klant implementeren. De klant weet direct hoe de oplossing eruitziet en wat je ermee kunt.” Het komt helaas voor dat organisaties monitoring-oplossingen kopen die door derden worden geïmplementeerd en opgeleverd, maar dat kennisoverdracht en beheer niet voldoende aandacht krijgen. Dat betekent dat de opgedane kennis heel snel wegzakt, met het gevaar dat er uiteindelijk niets meer of te weinig wordt gedaan met de oplossing. “Bij Terberg Leasing is dat absoluut niet het geval. Ze zijn zeer voortvarend aan de slag gegaan en houden het goed bij. De Infrastructure Monitoring-oplossing die we samen hebben neergezet heeft Terberg Leasing verder uitgebreid met hele mooie dashboards. Ze zijn daar heel productief mee bezig. Voor Terberg was CA UIM echt een een-op-een-match.”

Korte lijntjes en flexibiliteit

De implementatie heeft slechts elf werkdagen in beslag genomen. Het begint met een à twee dagen installatie en daarna ga je bouwen en finetunen. “De benodigde tijd is natuurlijk altijd afhankelijk van de grootte van de IT-infrastructuur en eventuele speciale zaken die klanten willen monitoren”, aldus Voorend. PST werkt vaak met vaste prijsafspraken voor implementaties of geeft een zo scherp mogelijke ‘orde grootte’ af. Ook voor Terberg Leasing is vooraf een schatting gemaakt en die is behaald. Met name over de samenwerking is Voorend te spreken: “De samenwerking met Terberg Leasing ging heel goed, mede dankzij de flexibiliteit van de IT-manager en de projectmedewerkers. Het voordeel van een on-site project, is dat de lijntjes heel kort zijn. Er zit een techneut naast je die de omgeving kent en waarmee je zaken waar je tegenaan loopt direct kunt oppakken en oplossen. Voor het applicatieve deel was de projectmanager verantwoordelijk, die ook gelijk kon aanschuiven zodra het nodig was. Dat ging allemaal heel soepel.”

Uitbreiding van licenties

De ervaringen met CA UIM zijn goed, concludeert Voorend. Terberg Leasing heeft dit jaar namelijk een uitbreiding van de licenties aangevraagd. Momenteel is Voorend er niet meer actief bij betrokken, maar het contact blijft behouden. Zo blijft Voorend beschikbaar als de primaire contactpersoon voor Terberg Leasing als er vragen zijn. Voorend: “De oplossing draait uitstekend en het zal nog wel een hele tijd zo blijven draaien. Vooral als ik kijk naar hoe ze omgaan met CA UIM. Afleidend van de vragen die onze kant op komen, zijn ze er heel actief mee bezig.”

Wilt u meer weten over deze referentie? Neem contact op met PST Business Services via info@pst.eu of 088-2474300.

>> Download de referentie in PDF