Security Scan

De Security Scan is de plek om te beginnen wanneer u uw IBM i (System i®, iSeries®, AS/400®) wilt beveiligen

Powertech Security Scan - header

Wilt u in slechts 10 minuten een momentopname van uw huidige systeembeveiliging? Dat kan met deze gratis Security Scan van HelpSystems, aangeboden door PST Business Services.

Zonder systeeminstellingen te wijzigen, draait de scan direct vanaf een pc die is aangesloten op het netwerk. Met de scan controleren we de veiligheidsstatistieken en we zorgen ervoor dat de resultaten in een gemakkelijk te lezen, browsergebaseerde toepassing worden getoond. Eventueel kunt u ze afdrukken voor uw eigen administratie. Vervolgens zal een PST-consultant de resultaten nader toelichten.

Dankzij de Security Scan ontdekt u wat de huidige stand van uw IBM i-beveiliging is, of uw systeem in gevaar is en hoe u de beveiliging van de gegevens kunt verbeteren. 

De scan beoordeelt de kritieke gebieden van IBM i-beveiliging op het gebied van gebruikerstoegang, publieke autoriteit, gebruikersbeveiliging, systeem-audits, administratieve rechten en virusscanning.

Waarom zou ik een Security Scan uitvoeren?

De Security Scan onderzoekt kwetsbaarheden van uw systeem en stelt stappen op die u kunt nemen om uw kritische gegevens beter te beschermen. De Security Scan is:

 • Snel: in slechts 10 minuten is uw beveiliging gescand
 • Vertrouwelijk: alleen u en de PST-consultant zien de resultaten
 • Grondig: onze consultant helpt u om de huidige status van uw IBM i-beveiliging te begrijpen
 • Kosteloos: de scan wordt u kosteloos en zonder verplichtingen aangeboden

De Security Scan installeert een licentie om de beveiligingsdata van uw systeem te verzamelen, maar laat geen bestanden achter op uw IBM i. De bestanden worden verwijderd na voltooiing van de analyse. Ook kunt u het programma handmatig verwijderen met de opdracht DLTLICPGM. Na het uitvoeren van de scan heeft u zeven dagen de tijd om wijzigingen aan te brengen in de configuratie en de scan te herhalen om uw wijzigingen te testen.

Wat ontvang ik na het uitvoeren van een Security Scan?

De resultaten van uw scan worden direct samengesteld en gepresenteerd in een eenvoudig te begrijpen rapportage-applicatie. Bovendien zal een van onze medewerkers u helpen de uitkomsten te begrijpen en evalueren.

 • Samenvatting: de samenvatting rangschikt de algemene toestand van uw systeem. Met rode, gele en groene indicatoren kunt u uw systeem vergelijken met best practices, samen met verwijzingen naar het COBIT-kader waarop ze van toepassing zijn.
 • Gebruikerstoegang: in het rapport vindt u hoe het staat met de gebruikerstoegang tot systeemgegevens, via publieke netwerkdiensten als FTP, ODBC en Remote Command.
 • Public Authority: een publieke autoriteit is een gebruiker met profiel en wachtwoord, dus in dit gedeelte ziet u hoe toegankelijk het systeem is voor een gemiddelde eindgebruiker.
 • User Security: hoeveel gebruikersprofielen zijn de laatste dertig dagen niet gebruikt? En hoeveel users gebruiken een default-wachtwoord? Dit vindt u in de User Security-sectie, evenals de basic wachtwoordinstellingen.
 • System Security: in dit gedeelte tonen we de key-systeemwaarden die van invloed zijn op de beveiligingsinstellingen op uw systeem.
 • System Auditing: de scan controleert of u de IBM i Event Auditing-mogelijkheden gebruikt en welke typen gebeurtenissen worden geaudit.
 • Administratieve rechten: hier tonen we de review van acht speciale autoriteiten en hun eventuele kwetsbaarheden.
 • Aanbevelingen: ten slotte vindt u aanbevelingen op basis van de veiligheidscontroles op uw systeem.

Vraag snel uw Security Scan van HelpSystems aan! U ontvangt dan een e-mailbericht met verdere uitleg over de download van de scan. Bovendien zullen we u uitnodigen voor een WebEx-sessie met de PST-consultant.

Met de aanvraag, installeert u nog niks op uw pc of in uw IBM i-systeem. In het automatische e-mailbericht vindt u uitleg over het downloaden van de software.