Disaster Recovery

Disaster Recovery, High Availability, Business ContinuityDe tijd dat bedrijfsprocessen stil worden gelegd voor het maken van een back-up, het uitvoeren van onderhoud of het oplossen van een probleem is voor de meeste bedrijven al lang voorbij. Zelfs als het al zou kunnen, dan verhinderen strenge eisen op het gebied van up-time of een verhoogde naleving van de regelgeving elke mogelijkheid om even niet beschikbaar of ‘down’ te zijn. 24×7 beschikbaarheid is het enige wat telt!

Ongemerkt zijn steeds meer processen verschoven naar het web. Internetportals bieden grote flexibiliteit qua gebruik; 24 uur per dag en 7 dagen per week, alle dagen van het jaar. Daarnaast is er meer en meer aandacht voor een veilige locatie voor data-opslag. Deze aandachtspunten brengen met zich mee dat men er behoefte aan heeft dat elk proces met onderliggende applicatie, interface, database, et cetera, in het geval van een calamiteit snel weer beschikbaar is. Zonder verlies van data.

Bij calamiteiten dient snel te worden gehandeld. Oplossingen om snel, soms zelfs binnen minuten, weer aan het werk te kunnen of ‘up & running’ te zijn, moeten op zo’n moment niet voor beperkingen zorgen. Voor High Availability en Disaster Recovery is totale vrijheid van handelen, totale flexibiliteit qua platform en volledig vertrouwen in de werking én ondersteuning van uw leverancier 100% noodzakelijk.

Benieuwd naar hoe wij Disaster Recovery, High Availability en Business Continuity in de praktijk brengen? Lees blogs, referenties en de mooiste documenten op onze speciale overzichtspagina!

Ga naar overzichtspagina

Business Continuity-oplossingen

Business Continuity is al jaren een belangrijk onderwerp van (IT-)gesprek. Met de juiste oplossingen kunnen organisatie ervoor zorgen dat kritische zakelijke functies altijd beschikbaar zijn voor klanten en leveranciers. PST Business Services levert al geruime tijd Business Continuity-oplossingen. Dit begon met tape back-up, maar door nieuwe ontwikkelingen is het aanbod steeds verder uitgebreid en verbeterd, onder meer met uitwijkservices en vervolgens met replicatie van hardware en software.

 • Tape back-up restore

  De meest traditionele manier voor het veiligstellen van informatie is back-up op tape. Voor veel bedrijven is deze wijze van veiligstellen nog steeds voldoende. Bij tape back-up restore is een down-time van acht uur of meer en een beperkt dataverlies acceptabel. Wilt u minder of geen risico op down-time en dataverlies lopen, dan passen oplossingen als uitwijkservices, softwarereplicatie en hardwarereplicatie beter bij u.

 • Uitwijkservices

  Met de zogenaamde uitwijkservice blijft u afhankelijk van tape back-up. U heeft echter dankzij de uitwijklocatie een extra garantie dat er, binnen een overeengekomen periode, een systeem voor u beschikbaar is (first-come, first- served) met voldoende capaciteit om bij een calamiteit een restore van systeem, applicatie en data op te doen.

 • Softwarereplicatie

  Bij softwarereplicatie zorgen we ervoor dat uw dataverlies nihil is. De hersteltijd is afhankelijk van uw interne procedures. We maken het technisch voor u mogelijk om binnen enkele minuten te switchen naar een back-upsysteem. Hierop zijn uw profielen, applicaties en data reeds aanwezig, zodat u gewoon door kunt werken alsof er niets gebeurd is.

 • Hardwarereplicatie

  Door implementatie van een hardwarereplicatie-oplossing bent u verzekerd van een dataverlies van nul. U dient echter in het geval van een calamiteit met uw productieserver er zelf voor te zorgen dat u een back-upserver tot uw beschikking heeft. U kunt dit systeem dan opstarten gebruikmakend van het systeem waarop alle data en applicaties zijn veiliggesteld.

Twijfelt u of u de beste oplossing moet vinden in software- of hardwarereplicatie? Lees onze blog.

 

Disaster Recovery-producten

Op het gebied van Disaster Recovery, High Availability en Business Continuity werkt PST Business Services nauw samen met leverancier SyncSort. SyncSort is wereldwijd een van de grootste leveranciers van Big Data-oplossingen. Doordat wij inmiddels honderden implementaties uitgevoerd hebben, kunnen wij ook op basis van uw budget, SLA-richtlijnen en kennisniveau van IT-personeel de juiste oplossing bieden.

Twijfelt u of u de beste oplossing moet vinden in Disaster Recovery (DR) of in High Availability (HA)? Lees onze blog.

DR of HA voor IBM i en AIXDR of HA voor IBM i en AIX: MiMix en iTera

Mimix Availability, Mimix DR en itera Availability zijn wereldwijd de meest geïmplementeerde HA- en DR-producten voor softwarereplicatie op IBM i- en AIX-servers. Ze beschermen uw servers in elke (gevirtualiseerde) omgeving, inclusief LPAR’s, VIOS en Live Partition Mobility. Dankzij de zeer kleine Recovery Time Objective (RTO) bent u snel weer up & running. Soms al binnen enkele minuten. Daarnaast zorgt de near-zero Recovery Point Objective (RPO) voor vrijwel geen dataverlies. De grafische interface maakt beheer eenvoudig en biedt veel mogelijkheden voor een snelle controle, snel herstel en snelle alarmering. U ziet direct of u ‘switch ready’ bent en kunt switchen met één muisklik. Benieuwd naar de specs? Download: productsheet MiMiX, datasheet MiMiX en/of productsheet iTera.

DR of HA voor Windows en LinuxDR of HA voor Windows en Linux: Double-Take

Double-Take Availability en Double-Take Recover Now maken onbeperkt IT-evolutie door middel van absolute werkdrukbescherming, vereenvoudigde administratie en niet-verstorende mobiliteitwerkdruk voor virtuele servers. En dat tegen een schappelijke prijs. Het biedt voor zowel HA als voor DR én de nodige (near-zero down-time) migratiefuncties een ‘agent-less’ en ‘agent-based’ bescherming voor fysieke, virtuele en cloudservers. De enorme schaalbaarheid en eenvoud van beheer zorgen ervoor dat Double-Take wordt gebruikt bij bedrijven van elke grootte. Benieuwd naar de specs? Download: productsheet Double-Take for Windows, datasheet Double-Take for Windows, productsheet Double-Take for AIX en/of datasheet Double-Take for AIX.

PST as a Service, High Availability as a Service, Disaster Recovery as a Service, DRaaS, HAaaS, HaaSPST ‘as a Service’

De HA-producten achter de oplossingen zijn schaalbaar. Ze groeien mee met de hoeveelheid data en applicaties en kunnen zelfs omgaan met een diversiteit in operating systemen waaruit uw automatiseringsomgeving is opgebouwd. Ongeacht de combinatie van fysieke, virtuele en/of cloudservers. Zo beschermt u uw investering in tijd, kennis en geld. Maar een product kopen is één. Continue dienstverlening is heel wat anders. PST biedt de mogelijkheid om High Availability en Disaster Recovery af te nemen als een dienst: as a Service. Voor het volledige ‘as a Service’-aanbod, kunt u het beste direct contact met ons opnemen via 088-2474300 of info@pst.eu.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over Disaster Recovery, High Availability en Business Continuity bij PST Business Services, kunt u terecht op onze DR-overzichtspagina. Hier vindt u bijvoorbeeld onze blogs en referentieverhalen. Of neem direct contact op via 088-2474300 of info@pst.eu.