STOLT-NIELSEN STAPT OVER NAAR EEN TWIN DATACENTER

Innovatie en “drive for improvement” staan bij Stolt-Nielsen hoog in het vaandel. De organisatie besloot vijf jaar geleden de overgang te maken van Distributed Datacenters naar een Twin Datacenter-concept. Voor de migratie van het IBM Power i-gedeelte (AS/400) vanuit USA naar Nederland, heeft Stolt-Nielsen de keuze gemaakt voor PST Business Services. PST is gekozen omdat zij als enige daadwerkelijk Capacity On Demand kunnen leveren. Het resultaat? Flexibele capaciteit wordt geleverd door meerdere IBM Power i-systemen, vanuit twee datacenters in Nederland, gespiegeld en met een uitstekende performance!

Stolt-Nielsen Limited werd in 1959 opgericht door de Noor Jacob Stolt-Nielsen onder de naam Parcel Tankers. Nu, bijna zestig jaar later, is Stolt Tankers een begrip binnen de scheepsvaartindustrie. Stolt-Nielsen
Limited is een toonaangevende wereldwijde leverancier van bulkvloeistoffentransport, opslag en distributie van diensten via de drie grootste operationele eenheden: Stolt Tankers, Stolthaven Terminals en Stolt Tank
Containers. Daarnaast bestaat het bedrijf uit Stolt Sea Farm, een toonaangevende producent van tarbot, tong en kaviaar, Stolt Bitumen Services voor de ontwikkeling van een bitumendistributienetwerk in Azië-Pacific en
Stolt-Nielsen Gas voor de ontwikkeling van LPGtransport.

OPDRACHTGEVER

AAN HET WOORD

“Wij zijn tevreden over de support en services van TiGiT/PST Business Services. Ze hebben uitstekende kennis in huis van de IBM Power i-servers. Dankzij TiGiT/PST kunnen wij alle IBM iOS-werkzaamheden naar hen outsourcen. Daar besparen we veel tijd en geld mee en krijgen er een flexibele omgeving voor terug.”

– Peter Koenders, CIO van Stolt- Nielsen Limited –

HOGE BESCHIKBAARHEID SYSTEMEN EN APPLICATIES

In de datacenters van PST staan meerdere versies van IBM Power i-servers waarop belangrijke applicaties van Stolt-Nielsen draaien. Dagelijks zijn er zo’n vijfhonderd mensen die met deze applicaties werken. Er is gekozen voor twee datacenters om het risico van dataverlies tot nul te reduceren en in geval van een calamiteit kan Stolt-Nielsen binnen een halfuur switchen van een source- naar een target-systeem. Hiervoor is het nodig de systemen te spiegelen. PST doet dat met behulp van MiMiX: High Availabilitysoftware die tevens door PST Business Services wordt geleverd en ondersteund. Momenteel heeft Stolt-Nielsen twee omgevingen actief, op zowel het OS release 5.4 en op het OS release 7.1.

PLATFORM AS A SERVICE

Koenders: “Wij zijn tevreden over de support en services van PST Business Services. Ze hebben uitstekende kennis in huis van de IBM Power i-servers. Dankzij PST kunnen wij alle IBM iOS-werkzaamheden naar hen outsourcen. Daar besparen we veel tijd en geld mee en krijgen er een flexibele omgeving voor terug.” In deze PaaS (Platform as a Service)-oplossing zijn alle kosten versleuteld naar één bedrag per maand. Er wordt door Stolt-Nielsen voor dit platform niet geïnvesteerd in hardware en software, ook niet in hardware- en software-maintenance. Stolt-Nielsen werkt nu volledig vanuit de private cloud van PST en heeft daarmee weer eens het innovatieve karakter van de organisatie aangetoond.

DE BRUG SLAAN TUSSEN IT EN BUSINESS

PST is van mening dat alle bedrijven – als ze dat nu nog niet doen – zullen gaan monitoren op bedrijfsprocessen. Daarbij dienen de reeds bestaande monitoring tools als basis, en die blijven we dus ook gebruiken. Wat wij toevoegen is een aanpak die de echte brug slaat tussen IT en business, in de zin van controle, inzicht en het nastreven van doelstellingen. Dit proces van verbetering kan op elk niveau gestart worden en in het tempo dat u schikt.

Een eerste stap is een geheel vrijblijvend gesprek met een van onze directeuren. Daarin leggen we graag uit wat we al bereikt hebben bij diverse andere organisaties. Neem contact met ons op en vraag naar het monitoren van bedrijfsprocessen. Wij horen graag van u!